CAHAYA HATI IBU DAN ABAH: NURIMAN AINA & IMAN AJMAL

By: iman alwiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 2-Sep-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
LAHIRNYA CAHAYA HATI IBU DAN ABAH YG KEDUA...IMAN AJMAL

Alhamdulillah....2 September 2009, ibu selamat melahirkan anak lelaki yg diberi nama IMAN AJMAL BIN ALWIZAN
di Hospital Pakar Annur, Bandar Baru Bangi..
Ajmal lahir hanya dengan berat 2.15kg...kecik sgt...
apa2 pun syukur Ajmal lahir dalam keadaan sihat dan sempurna...

Pengalaman melahirkan Ajmal memang susah nak lupa..sebab ibu bersalin secara paksa (induce)
memang sakit nya berganda2 dari biasa...
ibu terpaksa bersalin awal sebab air ketuban yg semakin kurang
kalau dibiarkan..baby mungkin akan lemas..

doktor masukkan ubat lebih kurang pukul 9 pagi..setengah jam lps tu trs rasa sakit
mujur lah abah sentiasa ada bersama ibu waktu tu.....setiap kali sakit, ibu akan genggam tangan abah sekuat-kuatnya..
sakit bersalin paksa ni mmg lain mcm sikit..abah pun tak sanggup nak tgk keadaan ibu ms tu..
akhirnya abah suruh ambil epidural untuk kurangkan sakit...
mulanya ibu memang taknak...tapi dah tak tahan sgt...rela juga la badan ni dicucuk epidural tu..
lepas tu..memang dah terasa sakit langsung..
sampaikan saat2 Ajmal nak keluar pun ibu tak terasa apa..
doktor pun tak ready apa2 waktu tu...apron pun doktor blm sempat pakai..baby dah nak terkeluar..
mmg tak sangka Ajmal akn lahir secepat tu...ikut jangkaan doktor, Ajmal akan lahir selepas maghrib..
tapi pukul 5.41 petang, Ajmal dah selamat keluar melihat dunia
memandangkan saiz Ajmal yg kecil...ibu langsung tak kena 'jahit' dan langsung tak ada luka...
syukur lah...
lepas bersalin pun boleh jalan mcm biasa je..takyah nak fikir2 pasal jahitan terbuka dah...

ni la wajah Ajmal untuk tatapan semua...


untuk abah dan Iman...terima kasih ats sokongan dan semangat
bila abah dan Iman dtg hospital bw bunga ni..rasa terharu sangat


dan kepada teman2 yg mengucapkan tahniah & ada jg yg bg hadiah..terima kasih banyak2 ye




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net