CAHAYA HATI IBU DAN ABAH: NURIMAN AINA & IMAN AJMAL

By: iman alwiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Saturday, 27-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
BALIK KAMPUNG CARI MAKAN...

Balik kampung kali ni...asyik makan, makan dan makan...
sampai kat kampung abah, hari Jumaat ( 26/6/09)..lebih kurang pukul 3 petang..
sebelum tu singgah Jerantut..beli lauk2 ala kampung
semuanya sedap....sampai lupa nak ambik gambar...huhuhu...

Malam pulak..tdr kat rumah nenek..
kebetulan malam tu ada pasar malam...banyak le makanan yg nenek beli..
tp makan sikit je la..sbb dah kenyang dinner kat rmh wan...

Tak banyak aktiviti kat kg kali ni...
balik pun sekejap je...cuma agenda utama..hantar kain utk dijahit baju raya
walaupun kali ni ibu beraya dlm keadaan 'berpantang'..tp baju raya tetap kn ada..
abah pun buat jg sepasang bj melayu & sepasang baju kurung utk Iman..
tak dpt beraya..dpt bergambar dlm suasana raya pun kira ok le...
lagi pun raya tahun ni special sikit..sbb dah berempat..Insya-Allah..
moga2 semuanya selamat.....

disebabkan raya ni ibu tak boleh nak makan mcm2..jd nenek awal2 lagi masakkan ketupat &
rendang utk ibu..
dpt le merasa walaupun sebelum waktunya...
lagipun ketupat ni memang peberet ibu..kiranya nanti tgk org makan...takde le terliur dah
emm..harap2 mcm tu le....kalau terliur pun...buat tak tahu je la...

lagi satu..ibu dr dulu lg teringin nak makan durian yg baru gugur...
kat sini memang banyak durian yg org jual..tp banyak yg dah berhari2 gugur
kebetulan..sepupu ibu ada pokok durian..
bila gugur je buah durian tu..cepat2 dia hantar ke rumah nenek..
syukur la..tercapai hajat mak buyung ni
kiranya sekarang ni apa yg diidam semua dah dpt merasa le..syukur...

ni le antara yg ibu makan kat kg...
banyak lg sebenarnya yg nenek masak..tp ada yg lupa nak ambik gmbr...







jeng..jeng..jeng...
akhirnya dpt juga award ke2 terpantas dr fp Ina....
tq ye Ina...lps kempunan aku nak dpt award...





Thursday, 25-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Birthday Nureen Sofea @ JM Bariani,Bangi

Ibu dan Iman dapat undangan dari kak Azue utk meraikan birthday anak comelnya, Nureen
kebetulan abah ada dinner kat ofis mlm tu..jadi Iman dtg berdua ngan ibu je la
tema mlm tu 'merah & hitam'...
memang meriah sgt2..ditambah lg makanannya yg best

majlis lagi meriah dgn kehadiran geng2 TKB yg ramah tamah
mlm tu...sambut sekali Anniversary Ctone & b'day Wana...
banyak le Iman dpt mkn kek..

memula dtg, Iman cam monyok sikit..
pastu dia tnya 'nape org lain semua ada abah???'
alahai..sedih lak dgr soalan dia...
pastu bila nmpk Farah dtg..terus ceria & sakan main lari2...
sampai nak ajak balik pun susah...

malam tu..balik dr JM..singgah jap klinik Az-Zahrah utk ambik stok ubat ibu
sedar tak sedar..dekat kul 1 pagi br sampai rumah...
balik rumah..Iman masih taknak tdr lagi..lebih krg 2.30 pagi br dia tidur..huhuhuhu
abah lak..dekat kul 3 baru balik...
esoknya plan nak balik kg sesudah subuh...tp dah masing2 ngantuk...kul 11.30 baru bertolak dr rumah...

untuk Kak Azue..terima kasih ats jemputan ni...memang puas hati...


-gmbr tak byk...dlm proses nak mencilok dr geng TKB..






Sunday, 21-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
HAPPY FATHERS DAY....

Selamat Hari Bapa utk abah Iman.....
semoga menjadi abah yg penyayang dan sentiasa sabar melayah kerenah Iman...
Untuk arwah ayah dan ayah mertua yg telah tiada di dunia ini, Al-Fatihah.....
semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beramal soleh..Amin...

semalam...lupa pulak nak ambik gambar Iman & abah...
layan je la koleksi gmbr lama ni je...


abah ada kelas semalam..lps abis kelas..dah janji nak pegi lunch kat luar..
dah fikir2..terus buat keputusan utk makan kat JM Bariani House kat Bangi...
lagipun hari tu rasa macam tak puas je makan nasi beriani...
sementara tggu abah abis kelas tu...Iman sempat posing2 kat bawah rumah..
emm..sabtu (20/6/09) Iman gunting rambut & lps tu tindik telinga
dah lama Iman nak pakai subang, tp ibu seram nak tengok Iman bertindik
ni pun dah Iman yg beria2 sgt..layan je la
langsung dia tak nangis lps tindik tu....
ni kira imej baru Iman la..rambut baru & subang baru


sampai kat JM Bariani..meja hampir penuh..memang ramai betul org..
ibu order beriani daging, abah lak makan beriani kambing & Iman beriani + ayam goreng & ice cream
siap ada promosi sempena hari bapa..dapat le kek coklat yg memang sedap
sempat la sembang sikit2 ngan En Rahim yg sibuk melayan customer tu...
Insya-Allah..lps ni mesti akan dtg lagi ke JM Bariani ni...



sempena hari bapa..dengar la istimewa dr Iman..dgn lagunya LAGU KITA...duet bersama Aizat..
Iman ni memang minat sgt ngan Aizat..selalu cakap 'Iman rinduuu Aizat, sayang Aizat'...
penah le sekali dia jmpa Aizat..tp ms tu malu2..dah balik rumah mula nyesal tak salam ngan Aizat..
tp mutu gmbr kurang memuaskan..gelap lak...dah le ms ni bateri kamera dah hampir2 kong
layannnn





Wednesday, 17-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
HAPPY BIRTHDAY ABAH & MAKAN2 KAT JM BARIANI HOUSE

17 Jun 2009..genap la usia abah 32 tahun...
Ibu dan Iman doakan semoga abah panjang usia, murah rezeki, sentiasa sihat,
sukses dalam kerjaya dan sentiasa bahagia .....Insya-Allah....

tak ada hadiah special pun yg ibu & Iman bagi untuk abah...
cuma ada sebiji kek & sekeping kad tanda ingatan
memula nak buat surprise utk abah...tp awal2 lagi Iman dah bg kantoi
masa tu ibu tengah mandi & abah call h/phone ibu
telefon bunyi je..terus Iman angkat & cakap 'hello abah..selamat hari jadi..Iman beli kek utk abah'
alahai....ibu berkejar keluar dr bilik mandi masa tu..tp tak sempat dah..
bocor dah rahsia..huhuhuhuhu

dah tu....abah balik keje..terus potong je la kek tu
tapi yg terlebih2 excited...anak dara tu le...
sebelum tu, ibu & Iman sesama nyanyikan 'hepi b'day' utk abah...
sekuat hati Iman nyanyi masa tu.... abah lak senyum simpul je la...terharu agaknya tengok
gelagat Iman...
emm..bulan depan...b'day ibu pulak..apa agaknya hadiah yg ibu dapat ye
hihihihi..tak sbr lak ....

kek birthday abah...



Malam 17/6/09 tu pulak...Iman ikut ibu & abah pergi makan2 kat JM Bariani House Bangi...
dapat mesej pasal makan2 ni pun dah petang....masa tu ibu tengah tunggu turn check up kat Annur
rasa mcm blur je masa tu...dpt mesej dr watie..pastu terus ibu mesej abah tnya dia balik pukul berapa
tak terfikir pulak masa tu nak buat surprise utk abah....
takde idea langsung masa tu
takpe la...tahun depan le pulak...hehehehe

Malam tu dpt la jumpa ngan Kak Dila, Pau, Watie, Kak Azue, Kak Yatt, Pidah, Wawa..
makan pun sedap..ibu order nasi beriani ayam masak merah..memang best
ayam lembut, nasi pun ok...
lain kali boleh le cuba lagi....dekat je ngan rumah...
tima kasih pada En. Rahim atas layanan ramah mesra yg diberikan...
asben pun enjoy malam tu w/pun dia letih sikit sbb baru balik keje

tak banyak gambar mlm tu..sbb Iman yg pegang kamera
semua gambar ni pun dia yg snap..
layan je la...






Saturday, 6-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
IMAN MAKAN KENDURI....

Setelah sekian lama terliur nak makan nasi minyak....akhirnya tercapai juga hajat ibu tu...
mungkin dah rezeki..kebetulan kakak angkat ibu (kak Sue) buat majlis kahwin adiknya kat Jln Duta
mujur la kebetulan hari tu abah pun tak keje & Iman pun masa tu dah sihat...dpt la merasa..

Bangun pagi tu.....sempat ibu buat nasi goreng sbg b/fast...
nanti nak tggu mkn kenduri takde la lapar sgt
ala..nasi goreng simple je...dah takde sayur nak letak..ibu potong kacang panjang masuk sekali dlm nasi tu...
kena pulak ngan tea o suam....selera betul abah makan...siap bertambah
Iman pun makan banyak juga...lega hati ibu tengok anak ibu tu dah makin berselera makan...

dlm pukul 12...keluar dr rumah & bertolak ke Jalan Duta...
tp tak banyak pun gambar masa kenduri tu....gambar pengantin pun takde
sebelum tu..tggu juga pengantin..tp sebabkan abah nak pegi jumpa Pokde pulak lps tu,
takleh la tggu dah

tengok la muka ibu yg selebet tu ha...pregnant kali ni memang takde mood nak melawa...
kat ofis pun sama jugak...selalu org tegur muka nampak pucat...
apa2 pun layan je la gmbr yg ada ni ha...


masa kat kenduri tu...ibu jumpa juga keluarga Untie Anis...
geram tengok keletah anak teruna ibu ni...Aqil......manis sgt bila dia senyum





[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net