CAHAYA HATI IBU DAN ABAH: NURIMAN AINA & IMAN AJMAL

By: iman alwiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 6-Jul-2010 01:39 Email | Share | | Bookmark
Princess Iman...

Tetiba Iman ada mood utk bergambar..mcm2 baju yg dia cuba..
dan akhirnya baju ni berjaya memikat hati dia
baju ni sebenarnya dipakai semasa dia menyertai konsert utk sekolah pada hjg tahun lepas
nak dipakai berjalan2...tak sesuai....dah tu...terperuk dlm almari je la...
Iman pulak mmg suka dengan baju ni..seksi..warna yg terang...memang menyerlah
so...layannnnnnnnn...............




















Wednesday, 23-Jun-2010 12:00 Email | Share | | Bookmark
Ajmal Dah 9 Bulan...

Sekejap je masa berlalu...Ajmal dah 9 bulan...
setakat ni..Ajmal dah ada 2 batang gigi & dah mula melasak....
walaupun baru 9 bulan..ciri2 'cergas & cerdas' tu dah mula terserlah..
sebijik la mcm kakak Iman dia...
apa2 pun..syukur lah..Ajmal sentiasa sihat dan jarang demam/selsema
dan paling ibu bangga..Ajmal hanya minum susu ibu dari lahir sehingga sekarang..Alhamdulillah...






































Sunday, 13-Jun-2010 12:00 Email | Share | | Bookmark
REUNION EX-SEKOLAH MENENGAH JERANTUT (STPM 96) - part 2

Aktiviti Hari Kedua:

-dah siap sarapan, semua berkumpul utk bergambar di dpn Lisbon Hotel tu...
-ada jg yg ambik kesempatan utk sambung borak lg..biasa la..lama tak jumpa
banyak sgt cerita yg nak dikongsi...





lepas tu..kami semua bergerak ke Melaka River Cruise
seronok jg ramai2 naik cruise ni..terasa mcm pelancong dr luar negara je.heheh
tp masa ni Iman bad mood...dlm gmbr pun muka muncung je la..



seterus nya kami semua menuju ke bandar hilir untuk shopping apa yg patut dan
melawat kwsn sekitar
masa ni, tak larat nak jalan..mujur ada abang beca...
ni kira first time naik beca...sebabnya tak sggp tgk abang beca tu
berpeluh2 mengayuh
tapi dah org lain nak naik..kena naik la jg..itu pun pilih yg agak muda
sbg pengayuh..
tak sggp nak naik dgn 'pakcik'....tak sampai hati..huhuh



masing2 dah siap shopping..kami semua pergi ke rumah Mr Tat..yg memang tggl di Melaka
sempat la solat & mandikan Ajmal kat rumah dia
ni kira destinasi terakhir kami..dan sepatutnya lepas tu terus balik ke rumah
tapi..tetiba ada pulak yg ajak ke Tanjung Bidara..
dah tu...alang2 berjalan..biar sampai lenguh kaki..heheheh
walaupun smpai dah nak senja..tp Iman & abah sempat lagi mandi kat situ



Lepas solat maghrib kat surau Tanjung Bidara tu..perut terasa lapar la pulak
tetiba teringat tentang ikan bakar di Pengkalan Balak..
apa lagi..berdesup pulak kami semua ke Pengkalan Balak
tp masa ni hanya ada 3 family je..yg lain semua dah balik
makanan kat sini boleh tahan sedap...lagipun masa ni masing2 tgh lapar..
semuanya jd sedap...





dah siap makan..barulah bertolak balik ke Bangi semula
memang letih sgt2 tp puas hati dpt jumpa kwn2 lama...
walaupun abah memandu dlm keadaan mengantuk...syukur lah kami
semua slmt sampai ke rumah...Alhamdulillah..




Saturday, 12-Jun-2010 12:00 Email | Share | | Bookmark
REUNION EX- SEK. MENENGAH JERANTUT (STPM 96)- Part 1

Lokasi: Lisbon Hotel Melaka
Tarikh: 12/6/2010 & 13/6/2010

Setelah sekian lama tak jumpa kawan2 sekolah, akhirnya dengan bantuan facebook, dapat la kami berjumpa semula.
seronoknya memang tak tergambar dengan kata2...sangat2 seronok

Pagi Sabtu tu, bertolak dr rumah ke Melaka..mak & bibik pun ikut sekali
konvoi sekali dengan kawan2 yg tggl area KL
memula sampai..pusing2 dulu kat Zoo Melaka...lepas tu makan tengahari
dan baru lah check in di Lisbon Hotel...
malam tu pulak dinner sama2...ada sesi suai kenal dgn family masing2, bertukar2 hadiah & ada juga yg menyumbangkan suara..
Iman pulak asyik berkepit dengan abah je...sampaikan abah nyanyi pun kn dukung dia..
apa la anak dara tu......manja sgt2..
Ajmal pulak..cool aje..walaupun letih & ngantuk, tapi tetap bertahan...
sebab dia suka dgn persekitaran yg meriah & ramai org...syukur sgt dia tak banyak ragam...

jom tgk gambar...




























Thursday, 3-Jun-2010 02:14 Email | Share | | Bookmark
IMAN BERSUKAN......

Q-DEES ANNUAL SPORTS DAY 2010
DATE: 15/5/2010 @ DEWAN AKADEMI LATIHAN PERTAHANAN AWAM (ALPHA), SG.MERAB, BANGI

Hari ini Iman semangat bangun tidur..mandi & terus b/fast....semangat kesukanan betul anak ibu ni
dah siap2 semua..terus bergerak ke Sg. Merab...Adik Ajmal tak ikut, sian dia....kena duduk kat rumah ngan bibik...kalau bawak nanti..takut tak selesa pulak dia..
sampai kat dewan ALPHA ni..org dah ramai..kerusi pun dah penuh...ibu & abah duk bersila kat lantai tu je..Iman pulak, sampai2 je terus ikut teacher dia & duduk kat tepi pentas..

Iman masuk 1 game je...tak tahu la apa nama game tu...tp Iman kira pantas la jugak berlari..tambah2 lagi bila dengar suara sorakan dr ibu & abah
tp tak kira menang atau kalah..tetap akan dapat hadiah...biasa la kan...

bila dapat hadiah tu..sengih sampai ke telinga...
tp yg paling best..Iman sempat lg main2 belon ngan abah kat ats pentas..
masa tu org lain sibuk main game kat bwh...buat mcm 'majlis' sendiri je kan..heheh

dah siap selesai majlis..bergerak la balik ke rumah....
apa2 pun..Iman enjoy....

































[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net