CAHAYA HATI IBU DAN ABAH: NURIMAN AINA & IMAN AJMAL

By: iman alwiera

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 11-Feb-2009 04:00 Email | Share | | Bookmark
AKSI IMAN BERSAMA ACIK DILLA

Memula sekali nak ucapkan ribuan terima kasih pd teman2 fp yg mendoakan kebahagiaan ibu & abah Iman...
Semoga teman2 juga sentiasa beroleh kebahagiaan hidup dan sentiasa dilindungi Allah SWT...Insya-Allah...

Alkisahnya...Ibu sekarang makin malas ngadap pc...
padahal bukan ada banyak keje pun....nak edit gambar pun malas yg amat...
tp sian lak tgk fp ni tak berupdate....
so, hari ni dengan penuh kerajinan ibu tempek semula gambar2 Iman sewaktu berjumpa Acik Dilla...

sebenarnya dah lama Iman jumpa Acik Dilla ni..iaitu pd 26/1/09, sempena Cuti Tahun Baru Cina
Acik Dilla pun dah berkurun update dlm fp dia tu ha....so, ibu cilok je la ye
minta izin ye kak Dila kita buat koleksi gmbr2 Iman tu kat sini pulak..

first time jumpa Acik Dilla ni kan...rasa mcm dah lama kenal
orangnya memang peramah & mesra sampaikan Iman taknak balik sbb syok sgt kat rmh Acik Dilla
malu lak ibu..huhuhuhu..Iman buat cam rmh sendiri pulak
Iman pun tak kekok ms Acik Dilla ambik gmbr...asyik senget2 kepala je...
tima kasih buat Acik Dilla yg sudi menjemput ibu & Iman ke rumahnya pd hr tu...
dan terima kasih juga ats layanan mesra...serta menunaikan hasrat Iman utk beraksi di dpn kamera Acik Dilla....


ok...jom layan gambar pulak...














Wednesday, 4-Feb-2009 02:44 Email | Share | | Bookmark
Happy Anniversary Ibu & Abah...

[size=18]Hari ni genap 4 tahun ibu & abah hidup bersama sebagai suami isteri...
semoga ikatan ini terus berkekalan hingga ke akhir hayat...aminnnn.....

Kalau nak diceritakan kisah pertemuan ibu & abah ni...panjanggggggg la sgt ceritanya
ibu ada tulis 'kisah cinta' ibu & abah ni..tp sampai skrg tak siap2 lg...

kenangan.......sewaktu belajar di SMJ (lower six)



sewaktu jamuan perpisahan...upper six


Aidilfitri 2000...


tunangan org...


pd 4/2/05...ibu & abah secara sah bergelar suami isteri
agak lama bertunang sebab abah kn training....


selesai akad nikah..


bersanding...6/2/05




majlis di rumah abah..9/2/05


itulah kisah cinta kami..
dari usik mengusik..terus menjadi sahabat dan akhirnya menjadi kekasih & suami isteri...
best juga bila berkahwin dgn best friend...sbb kita dah tahu baik buruk masing2...
sbb masa berkawan mana ada control2 cun/baik...mmg tunjukkan sikap semulajadi
bila dah 4 tahun hidup bersama...abah tetap tak abis2 mengusik ibu..
kadang2 sengaja sorokkan brg2 kesayangan ibu..bila ibu dah nak nangis mencari..baru la dia keluarkan semula...
ibu pun sama..selalu kenakan abah...pernah ibu cepatkan jam dinding kat rumah & waktu tu abah buat lmbt2 je nak tdr...padahal ms tu dah pukul 1 pagi...tp jam tunjukkan waktu 11 malam...hahhaha
dan tak lm lps tu...ibu lak terkena...
masa tengah syok tidur di hujung mggu..abah kejutkan ibu suruh bgn..sbb masa tu jam dinding dah pukul 11 tengahari
kelam kabut ibu bgn mandi & masak....abah pulak buat dono je waktu tu
sekali ibu tgk jam kat telepon..rupanya baru pukul 9 pagi...adehhhhhhh... daku tertipu rupanya...

cukup la ye cite pasal ibu & abah..kang ada yg muntah ijo pulak membacanya






Tuesday, 3-Feb-2009 01:58 Email | Share | | Bookmark
JAWAB TAG....

Ni first time kena jawab tag semenjak menceburkan diri ke dunia fp...
mujur keje nya senang je...hehehhe...




Peraturan nya:-

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda -
Kak Bay yang bagi..
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)


10 fakta/hobi ku...

1. Suka sangat makan petai....
-Selalunya petai tu buat ulam mentah, dibakar, buat sambal tempoyak/sambal tumis, &
plg best jeruk petai....sedap dimkn begitu sj....
-Kecik2 dulu salu ambik petai kat dapur & makan sorok2 dlm bilik...hehehhe
-Arwah ayah salu cakap 'nanti nak kawin, cari suami yg ada pokok petai dpn rumah'
-Alhamdulillah....rumah suami mmg ada pokok petai kat dpn rmh...& juga belakang rmh...hehheeh
-sekarang memang mewah mkn petai...mak mertua salu simpan jeruk petai berbalang2 special
utk menantu dia ni...

2. Tak suka aktiviti lasak..mcm camping, jungle tracking dan seangkatannya...
-Kalau setakat camping kat kwsn sekolah penah la...tp kalau nak masuk2 hutan tu..mmg tak penah

3. Suka sangat tengok show yg berunsurkan pertandingan nyanyian..
-Cth: Akademi Fantasia, Idola Kecil, Bintang Kecil, Malaysian Idol...
-Masa pregnant kan Iman dulu salu tengok pertandingan karaoke...mgkn sbb tu Iman tu suka
sgt menyanyi agaknya

4. Seorang yg 'lemah semangat'
-Kalau pergi tempat2 yg tak biasa/keras....memang akan terasa lain mcm
-Pernah meracau2 'nak balikkk..nak balikkkk' gara2 berhenti kat tepi hutan ms balik dr kg...
masa tu berhenti sbb Iman muntah & tukarkan baju dia....bila balik rmh..Iman demam & ibu dia
lak meracau2....dah jampi br la ok...

5. Suka menulis puisi/sajak.....jiwang la pulak..hehehehe
-Bila tulis puisi...boleh lepaskan semua perasaan dlm puisi tu

6. Sukakan kucing...tp alah pd bulunya, sbb ada asma
-geram tengok kucing yg comel2...pernah berangan nak beli kucing & bela kat rmh..heheheh
-tp sekadar angan2 je la..dah ada anak ni..anak lg penting
-pernah bela kucing kat kg sampai usia kucing tu 8 thn..nama 'Tam'..bila mak tepon & cakap
'Tam' mati...trs nangis teresak2..sampai member2 semua fikir ada ahli keluarga
yg meninggal dunia ms tu...

7. Suka menyanyi..walaupun sedar pitching lari & suara sumbang..hahhaha
-Selalunya nyanyi ms kat rmh /dlm kereta...kebetulan asben pun sm jg camtu...
ada la geng duet

8. Tak suka window shopping...
-Kalau ada bnda nak beli..trs beli...
-Tak suka persekitaran yg sesak/ramai org/rebut2 pilih brg

9. Sukakan ketenangan.....
-Paling tenang bila dpt tengok laut...hilang segala stress
-Kalau nak bercuti...mmg pilih tmpt yg ada laut & jauh dr kesesakan

10. Anak perempuan tunggal dlm keluarga...
-Mempunyai 2 org adik lelaki..sorang umur 28thn (dah ada sorang anak) & sorang lg umur 21 thn..


emmm...dah cukup 10 kan... ..seterusnya...
Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda :-

1. Kak Dilla
2. Nurul (Fafau)
3. Fiza
4. Ummi Alya Husna
5. Liyana
6. Ct Azlina
7. Cikgu Anna
8. Kak Gee
9. Lela (Momma Damia)
10. Mama Kyra


Wednesday, 28-Jan-2009 07:07 Email | Share | | Bookmark
BAHANG CUTI MASIH TERASA....

Hari ni..cam biasa...bangun pagi & siap2 utk gi keje
Iman tak sekolah hr ni...cuti lg...jd kena la hantar dia rumah bb sitter..
abah pulak awal2 dah pegi ofis.....huhuhuhu

masa nak keluar rmh...Iman masih lena diulit mimpi..
mlm td entah kul berapa dia tidur
pukul 2.30 dia masih layan tv lagi...mungkin dekat pukul 3 baru tdr agaknya
seksa la jugak tadi nak angkut dia masuk dlm kereta
terpaksa la ibu dukung...sbb nak suh jln sendiri memang Iman taknak punya
nak buka mata pun tak larat...
tapi ms dlm kereta sempat lg dia cakap 'nak ikut ibu pegi keje..'
adehhhh...mana la boleh angkut Iman gi ofis...kecuali ats sbb2 tak dpt dielakkan....
lagi pun kalau bawa Iman gi keje...mmg ibu tak jadi keje la..asyik duk layan Iman depan pc je la...
adehhhh..sampai rmh bb sitter pun Iman takmo jln jugak
nak tak nak...kena la dukung dia sampai tingkat 3 nun..
letihnya hanya Tuhan yg tahu...

Cuti Tahun Baru Cina...Iman, ibu&abah tak pegi mana sgt pun
Malam Sabtu...pegi bawa bb sitter Iman makan2 kat Village View...& lps tu gi Putrajaya layan Iman main basikal
Ahad lak pegi Alamanda...cari baju pregnant ibu...
Isnin..abah keje & Iman ikut ibu jumpa 'seseorang' yg dah lama sgt ibu nak jumpa... (tungguuuuu...)
Selasa.....lepak kat rmh je....sbb ibu tak sht sgt...

Emm...skrg ni nak ambik gambar pun takde mood...mls tul nak pegang kamera
Iman pulak kemain aktif sekarang...
kalau kat rumah...dia suka keluarkan semua mainan kat dpn tv....
pening kepala ibu tgk rumah bersepah
lg satu hobi dia...suka gunting2 kertas...mcm2 bentuk yg dia buat
smlm dia sibuk buatkan sepit rambut ibu...layan je la
tapi lps tu puas la ibu nak kena sapu sampah...

Hari ni sesaja cuba edit gambar2 lama guna PhotoScape..
org dah lama guna...kita baru la nak d/load..hehehhe....
mmg best la.......mcm2 leh buat...

Ni gmbr Iman masa 13 bulan...

















Sunday, 18-Jan-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
PANGKOR ISLAND BEACH RESORT...

Aktiviti hari ke2 di Pulau Pangkor ni adalah bersiar2 di sekitar pekan Pangkor..
Awal2 lagi abah dah tempah kereta sewa dr salah seorang staff di PIBR tu...
bangun pagi2...lps mandi & b/fast...terus la berjalan keluar ke pintu masuk PIBR tu...
agak jauh la jugak berjalan...sbb kereta luar mmg takleh masuk situ...
sambil2 tu sempat la Iman berposing & ibu ambik gambar pemandangan sekitarnya...






Rupa-rupanya kecik je pekan Pangkor tu.....
memula ibu&abah pergi kilang satay....& borong la sikit2 brg kat situ...
ibu beli ikan bilis, ikan masin, satay ikan, satay sotong, asam & makanan2 lain utk dijadikan ole2...
lps tu, plan nak round2 lagi...tp disebabkan cuaca yg panas & tekak ibu yg meloya....cancel je la
waktu tu dah tengahari, perut pun kemain lapar...abah pun pusing2 cr kedai mkn
tp cuma abah & Iman je yg makan...ibu tukang tengok je
memang tak selera betul tengok nasi putih...huhuhuhuhu
mujur kat area situ ada gerai yg jual bihun sup..trs ibu tapau utk mkn kat bilik...
sebelum tu sempat la shopping baju & seluar ibu...ibu beli jugak baju utk Iman & sepupu2 Iman..
abah?????? abah tukang bayar je la...hehehhhehehe

lepas beli brg2 tu...trs balik bilik je..tak sanggup dah nak berpanas
lagipun ibu&abah ni bukan suka sgt jalan2 sambil melawat...
bagi ibu...yg pentingnya dpt tengok laut & dpt mandi laut..
yg lain2 tu dah tak kisah....

balik bilik tu..ibu trs mkn bihun sup....dah tahap kebulur dah tu..
Iman lak...lps letih main2...trs tidur...
lps tu ibu&abah pun tidur la jugak.....zzzzzzzzzzzzzz

petang tu...bgn tidur....pegi mandi kat laut..& mandi kat pool
cantik sgt tengok laut masa tu..


senja...



malam tu, lps dinner...cuma lepak2 kat bilik je sambil tgk Juara Lagu kat tv...
masing2 tidur awal mlm tu...letih main air agaknya

Dan esoknya....lps b/fast...trs la siap2 nak balik
lemahnya bdn masa ni...huhuhuhuhu
lps check out...sempat la Iman, ibu&abah berposing..hehhehe

mulut ibu tu sentiasa ada gula2...tu yg nmpk cam kembung tu...





gambar ni..Iman yg snap...
abah kemain lg ngan muka terkejut...



sebelum tinggalkan PIBR...ibu ambik gambar2 ni utk kenangan...

bila renung lama2 gambar ni..rasa tenang sgt....







itu je la catatan percutian sepanjang berada di Pangkor Island Beach Resort...
memang best sgt......dgn pantai yg cantik serta laut yg membiru..
dan bila duduk kat situ...terasa mcm bukan berada di M'sia je
lg pun yg ramai kat situ pelancong2 asing je...

sampai kat jeti Lumut...lps lunch & beli apa yg patut...trs bertolak balik ke Bangi
lebih kurang pukul 9 malam, kami selamat sampai ke rumah...
Alhamdulillah perjalanan kami selamat & percutian yg dirancang berlalu dgn sempurna...
cuma kurang best sbb ibu tengah mabuk2 & kurang selera makan...
Insya-Allah...bila baby kat dlm ni dah besar...leh la pergi sana ber4 pulak...


......................................................................................................................................................
ni nak tempek award dari nurul sbb ibu jd 3rd commentor
tq nurul....1s time ni dpt award...
nurul ni peramah org nya....tp lum pernah bersua..
ibu tak jemu2 jenguk fotopages mama nurul & family ni

http://fauzana78.fotopages.com/









[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net